Stekt fisk med stuvad spenat och kokt potatis
4 port
4 - 8 filéer av valfri fisksort
1 - 2 ägg
skorpmjöl/ ströbröd
salt
peppar
Knäck äggen och vispa det lätt med lite salt. Pensla filéerna med ägget och vänd sedan filéerna i lite skorpmjöl. Stek i smör tills fisken är färdig.
Stuvad spenat
ca 300 g färsk spenat alt fryst
2 dl vatten
2 msk smör
3 dl mjölk
3 msk mjöl
riven muskot
salt
peppar
lite pressad vitlök
Skölj spenaten och skär eventuellt bort dåliga bitar.
Låt vattnet koka upp och lägg i spenatbladen. Du kan behöva göra det här i omgångar. Förväll spenaten i det kokande vattnet 1-2 minuter. Ta upp dem och skölj i kallt vatten och låt rinna av.
Grovhacka spenaten.
Smält smör i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken litet i taget och koka upp under omrörning. Krydda. Låt puttra en kort stund så att det tjocknar.
Lägg ner den grovhackade spenaten och rör runt.
Servera med fisk och kokt potatis.