Ingefärs- & Sojamarinerad torsk med wokade grönsaker och ris
Ingefärs- & Sojamarinerad torsk med wokade grönsaker och ris
4-6 portioner
2 pkt fryst torsk, hoki, sej el kolja
Marinad:
1 dl kinesisk soja
2 msk riven ingefära
2 msk pressad citron
1 msk farinsocker
1-2 krossade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av. Låt fisken tina i marinaden i en ugnsform. Vänd fisken några gånger under tiden. Koka den tinade fisken under lock eller aluminiumfolie i 120-150 grader i ca 15-15 minuter.
Chiliyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
1 krossad vitlöksklyfta
finhackad färsk chili efter egen smak - jag tog 1/2 till barnen på jobbet men till vuxna kan man nog ta en hel
1/2 tsk salt, max!
Blanda ingredienserna och servera till fisken tillsammans med ris och den Varma Blomkålssalladen , som du hittar recept på i ett eget inlägg. Eller så wokar du en påse frysta grönsaker enligt förpackningen.