Spenat- & Fetaostpaj
350 g tinad spenat
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
Pressa ur allt blött ut spenaten i ett durkslag.
Stek lök och vitlök mjuka i smör.
200 g fetaost
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
svartpeppar
riven muskotnöt
2 dl matgrädde
Smula ner fetaosten och övrigt i löken tillsammans med spenaten.
Låt puttra ca 10 minuter.
Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl, gärna 50/50 av graham- och vetemjöl
nästan 1/2 dl vatten
Kör i matberedare till en jämn massa.
Tryck ut i pajform och förgrädda i ca 15 minuter.
Fyll med spenatmassan och dekorera med svarta oliver eller tomater.
Kör i ugn på 200 grader i ca 25 minuter.
Receptet har jag fått av min kusin och är den paj jag ätit flest gånger i mitt liv:) jättegod!