75 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
en vanlig sockerkakssmet alltså:)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en slät form, helst med avtagbara kanter.
Låt det smälta smöret svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk, Blanda ordentligt så smeten blir slät.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugn i ca 30-35 minuter.
Blanda 2 msk smält smör, 1 dl socker och 2 msk grädde.
Tag ut kakan och bred över glasyren. Ställ tillbaka i ugn och låt stå tills glasyren bildar ett spetsmönster och får lite färg.
Lycka till!