Äppel- & Zucchiniplättar med baconsås
Äppel- & Zucchiniplättar med baconsås
4 port
1 liter grovrivet äpple och zucchini
2 ägg
4 msk vetemjöl
salt
peppar
2 tsk strösocker
2 msk flytande smör
Sås
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk flytande honung
4 msk knaperstekt och smulat bacon
Pressa den grovrivna zucchinin och äpplet i en nätsil och krama ur det mesta av vätskan.
Blanda det rivna med ägg, mjöl, salt, peppar och socker i en bunke och rör om ordentligt.
Värm en plättlagg el stekpanna med matfett och fördela smeten i klickar.
Stek på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
Blanda samman yoghurt med honung och avsvalnat bacon som runnit av på papper.
Ät plättarna varma med sås och sallad till.
Vill man äta rätten vegetarisk så skippar man helt enkelt bacon i såsen eller blandar ner veg. bacon.