Fiskburgare med het hummus

Fiskburgare med het hummus

4 pers

500 g torsk

1 tsk salt

1/2 krm vitpeppar

2 msk potatismjöl

2 1/2 dl grädde

ca 1 1/2 dl mjölk

1-2 ägg

2 salladslökar

smör till stekning

 

Lägg den tinade fisken i matberedare och tillsätt salt.

När smeten är slät så häll den i bunke och krydda med peppar. Pudra på hälften av mjölet och späd med grädde och mjölk. Knäck ner ägg, strössla ner den strimlade salladslöken och resten av potatismjölet.

Klicka ut smeten i lagom stora burgare och stek på medelvärme tills de är genomstekta.

Vi tog ett köpt surdegsbröd och ringlade över olivolja, kryddade med vitlökspulver och grillade i ugnen.

Serverade med sallad, hummus som är kryddad med finhackad chili och persilja.

Gjorde även en Rhode Island till de typ fem personer i familjen som inte äter hummus;)

Omdömet var lite varierat, från jättegott till inte så värst gott!

Jag själv tyckte inte att det var de godaste fiskburgare/biffar jag gjort men absolut goda.

Testa och hör av er vad ni tyckte:)!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0