Fisklasagne
Fisklasagne
4 port
500 g laxfiléer
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 brk krossade tomater
1 fiskbuljongtärning
Koka ihop detta och krydda med:
Salt
Chilipeppar
Timjan
Bechamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
½ krm peppar
2 dl riven ost
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under
fortsatt vispning 3-5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Ca 16 lasagneplattor
Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva ostsås, fisksås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsås.
Gratinera i ugnen 40-45 min, tills lasangnen fått fin, gyllenbrun färg.
Servera med en sallad.