Kladdig Chokladkaka

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver

150 g blockchoklad

150 g smör

Vispa ägg och socker fluffigt.

Smält smör och choklad.

Blanda de torra ingredienserna. 

Rör försiktigt ihop alltsammans från de tre "byttorna".

Häll smeten i en smord och ströad form(jag använder kokos).

Kör i ugn på 250 grader i 7-10 minuter. Kakan blir lös i mitten.

Förvara kallt innan servering tillsammans med en klick grädde.

Det jag gjorde med form nr 2 var att jag även tog 1 1/2 msk kakao i eftersom jag gillar chokladsmak...får se om det blev ännu godare. Den har inte kallnat än:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0