Paltbröd med fläsk
Paltbröd med stekt fläsk
4 port
2 kakor palt bröd (à 250 g)
vatten
50 g smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
600 g rimmat fläsk i skivor
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Bryt/skär paltbrödet i mindre bitar. Lägg ner det i en rymlig kastrull.
Häll på kallt saltat vatten så att det täcker. Koka på svag värme 10 minuter.
Häll av vattnet I durkslag.
Smält smör i en kastrull. Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning.
Koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek fläsket i panna. Servera med paltbröd och sås.
Här kan man välja om man gör som i familjen Hoversjö, där man blandar sås och bröd eller om man väljer att servera det var för sig.