Paltbröd med fläsk

Paltbröd med stekt fläsk

4 port

 

2 kakor palt bröd (à 250 g)

vatten

50 g smör

3 msk vetemjöl

5 dl mjölk

600 g rimmat fläsk i skivor

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

                   

Bryt/skär paltbrödet i mindre bitar. Lägg ner det i en rymlig kastrull.

Häll på kallt saltat vatten så att det täcker. Koka på svag värme 10 minuter.

Häll av vattnet I durkslag.

Smält smör i en kastrull. Strö över mjölet och rör om.

Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning.

Koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Stek fläsket i panna. Servera med paltbröd och sås.

Här kan man välja om man gör som i familjen Hoversjö, där man blandar sås och bröd eller om man väljer att servera det var för sig.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0