Varm Blomkålssallad

 
6 portioner
500 g haricot verts
1 litet blomkålshuvud
1 brk kikärtor
2 tsk garam masala
2 tsk gurkmeja
2 msk smör
1/2 dl vatten
2 msk mango chutney
1 krm salt
2 msk hackad persilja
Förväll haricot verts i en gryta med lättsaltat kokande vatten i ca 3 minuter. Spola av med kallt vatten och låt dem rinna av i durkslag.
Dela blomkålen i mindre buketter. Skölj av kikärterna i kallt vatten. Fräs garam masala och gurkmeja i smör, tillsätt blomkålsbuketterna och fräs dem runt om.
Häll på vattnet och lägg på lock. Låt det bräsera i ca 30 minuter, rör sen ner mango chutney och salt.
Vänd ner haricot verts och kikärtor och låt allt bli varmt. Smaka av, lägg upp på fat och strö över persilja. Jättemumsigt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0