Rocky road Cupcakes
Lördagsgott!
Cupcakes kan aldrig bli fel till en fikastund. Här får ni en riktig godisbomb. Passar ju bra på en lördag när man oftast unnar sig lite extra kalorier. Förbered toppingen dagen innan och bjud sedan in grannen på nygräddade härligheter att avnjuta i solskenet.
Om ni har så trevligt att ni vill fortsätta dagen tillsammans så titta in på min blogg för middagstips.
Rocky road Cupcakes
6-10 st
175 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl (90 g)
1 dl kakao (45 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl minimarshmallows
1 dl jordnötter
10 dumlekolor
Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg temperatur.
Blanda till en jämn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite.
Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Rör ner mimimarshmallows, jordnötter och delade dumlekolor.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen på 175°C i 15–20 minuter.
De kan gärna vara lite kladdiga i mitten.
Låt svalna.
Topping
200 g mörk choklad
2.5 dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
minimarshmallows och några dumlekolor till dekor
Hacka chokladen ganska fint.
Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.
Rör tills all choklad har smält.
Tillsätt smöret och rör ihop till en slät smet.
Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag.
Ställ in den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.
Bred chokladglasyr på varje cupcake och dekorera med marshmallows och delade dumlekolor.