Tomatsej med fänkål

Tomatsej med fänkål
4 port
400 g sej - tinad
2/3 purjolök - strimlad
1 fänkål - strimla grovt
2 morötter - skivade
1 msk smör
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning el fond
1 apelsin
1 1/2 dl creme fraiche
salt 
peppar
3 msk dill
 
4 portioner ris eller annat gryn
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Koka ris el annat enligt förpackningen.
Fräs grönsakerna i smör en stund. Rör ner curryn och tomatpurén och stek ytterligare någon minut. 
Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning.
Riv skalet från halva apelsinen, pressad ur saften och vänd ner i grytan tillsammans med creme fraiche. Koka upp och smaka av med S & P.
Skär fisken i stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg på lock och sjud i ca 5 minuter. Strö över dillen.
Servera sejpannan med ris och gärna en sallad.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0