Ädelostbakad Hoki med kokt potatis
Sportlovskäk
Fortsätter med god, enkel mat för sportlovet. Slänger in en extra soppa på söndagen som snabblunch innan det är dags för ”sista åket”. Gör den gärna i förväg, det blir bara godare.
Annars har jag valt ett snabbt och gott recept på fisk den här veckan, garanterat omtyckt även av de små!
Här får ni modellera om mängderna för det är beräknat för 10 barnportioner.1,2 kg Hoki
2 tsk salt
4 dl vispgrädde
1 dl vitt alkoholfritt matlagningsvin
2 dl finriven ädelost
1 msk franska örter
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär den färska eller tinade fisken i portionsbitar, salta.
Blanda grädden med ädelost, vin,vitlök och franska örter. Fördela såsen på fisken och gratinera i ugn ca 8 minuter eller till fisken är klar.
Koka potatis till. Den här rätten är som sagt populär bland barnen på jobbet...trots ädelost och vin;)