Chili con Quorn

Chili con Quorn

4 pers

500 g quornfärs

1 gul finhackad gul lök

2 pressade el rivna vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

1 msk spiskummin

1/2 tsk kanel

1 tsk sambal oelek (ställ fram på bordet för den som vill ha sin chili riktigt het)

1 brk krossade tomater

1 brk kidneybönor, kikärtor el bönmix

krydda med salt, örtkrydda eller grönsaksfond

 

Fräs lök, vitlök och quorn tills de får färg. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, kanel och sambal. Låt fräsa några minuter.

Häll ner de krossade tomaterna och låt puttra i ca 10 minuter.

Pyttsa i bönorna och koka ihop en stund.

Smaka av med salt el annan alternativ och kanske lite ketchup, socker el honung.

 

Jag serverade tillsammans med nybakt Foccacia och salladsbuffé.

På min tallrik är det pizzasallad (recept på den finns här på bloggen), keso och Ädelbroccoli. 

Ädelbroccoli är kokt avrunnen broccoli som jag blandat med creme fraiche och mosad ädelost och lite, lite salt. Yummie!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0