Fiskbiffar med quinoa, anjovis & citronsås

 Fiskbiffar med quinoa, anjovis & citronsås

4 portioner

600 g fiskfilé

1 stor gul lök

1 ägg

1 dl kall, kokt quinoa

1 dl havre/soja el vanlig mjölk

5 små anjovisfileér

2 msk hackad gräslök

rapsolja till stekning

Hacka löken fint och fräs den mjuk i lite smör. Hacka anjovisfileérna och gräslöken. Kör fiskfileérna till en färs i en matberedare eller mixer. Blanda ner ägg, quinoa och mjölk. Krydda med S & P och blanda i anjovis och gräslök. Rulla små bullar  och stek i omgångar på medelstark värme. Eller så gör du små ganska platta biffar, som jag gjorde, och steker dem i ugn på plåtar med bakplåtspapper. Snabbt och enkelt när man gör till många.

Till detta serverade jag en citronsås som jag gjorde på havremjölk, pressad citron, citronpeppar, salt och så redde jag av den med lite maizena. Kokade potatis som barnen plockade i höstas i Digernäs:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0