Fräsch lax med limesås och kokt potatis

Fräsch lax med limesås och kokt potatis 
6 port
500 g laxfilé, skär rakt över i 6 bitar el köp färdiga bitar, och lägg på ett fat.
2 lime, tvätta noga och strimla/riv yttersta skalet, spara till serveringen.
Pressa ur saften från limen över laxen, salta och peppar. Låt marinera minst 30 minuter.
Hetta upp en grill el grillpanna ordentligt och grilla laxen ett par minuter per sida.
Grilla en frp salladslök så den blir mjuk och får lite färg.
Koka potatis till.
 
Sås:
1 liten burk matlagningsyoghurt
2-3 dl creme fraiche
4 lime, skal och saft
2 msk flytande honung
sambal oelek efter smak
 
Lägg upp laxen på en bädd av grillad salladslök.
Strö över limeskal och servera med sås och kokt potatis.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0