Grekisk Delikatesspanna
Grekisk delikatess-panna
6-8 pers
Marinera två fläskfileér(ca 1 kg) som du strimlat eller skivat tunt i:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal oelek
2 msk soja
Låt marinera över natten.
Skiva ca 1,8 kg potatis och lägg i smord ugnsform, salta.Sätt in i ugnen, 220 grader i 20-25 minuter.
Ta ur pannan och lägg på köttet och marinaden. Strö över 1 gul, 1 röd paprika och 1 gul lök som du skurit i strimlor. Överst lägger du några skivade tomater och en burk med tärnad fetaost.
In med allt i ugnen igen och låt gå ca 20-25 minuter till, eller tills allt är klart.
Serveras med sallad och den här kalla såsen:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
Det här konceptet passar mig utmärkt. Allt i samma panna som sköter sig själv i ugnen:) Åsså var det jättegott!
Receptet har jag fått av Titti.