Sydfransk Fisksoppa

Sydfransk Fisksoppa

4 pers

400 g vit fisk

200 g lax i kuber, 2x2 cm

1 finhackad gul lök

2 morötter i slantar

4 msk olivolja

1 krossad vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

1 tsk sambal oelek

1 pkt saffran

1 tsk torkad timjan

2 tsk torkade fänkålsfrön

1 brk krossade tomater

2 dl vitt vin

1/2 liter fiskbuljong

1 lagerblad

1-2 dl vispgrädde

250 g skalade räkor

1 dl finhackad dill el persilja

 

Fräs lök och morötter i olivolja tillsammans med vitlök, tomatpuré, sambal oelek, saffran, timjan och fänkålsfrön, utan att de tar färg.

Häll i tomater, vin, buljong och lagerblad.

Låt sjuda under lock 20-25 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka.

Tillsätt fisken och grädden, låt sjuda ytterligare 1 1/2 minut. Smaka av med salt och vitpeppar från kvarn.

Toppa med räkor och dill eller persilja just vi serveringen.

Servera med gott bröd el brödkrutonger.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0