Fish ´n Chips

Fish ´n chips

Här är ett recept av Marcus Samuelsson:

600 g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 


4 bakpotatisar, skalade

Frityrsmet:

1 tsk bakpulver 


1 msk maizena 


2 dl vetemjöl 


saften av två limefrukter 


1 dl öl 


2 dillkvistar 


salt och peppar 


3 dl olja till fritering 


tidningspapper till serveringen

 

Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.

Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.

Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.

Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.

Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.

Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.

Upprepa samma procedur med potatisen.

Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.

 

Eller så gör ni en vardags-Svensson variant med stekta fiskpinnar, ugnsbakade strips eller klyftpotatis med remouladsås.

Det gjorde jag så här på en onsdag.

Men gör er besväret att linda pappersstrutar för det blir mycket roligare att äta dåJ



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0