Fisk med gräslök- & senapssås och kokt potatis
Fisk med gräslöks- och senapssås
2-4 port
1 pkt torsk skuren i tärningar
1 dl creme fraiche
2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 fiskbuljongtärning
gräslök
1 dl vitt vin
Koka upp creme fraiche, rör ner gräddfil, buljongtärning, senap och gräslök. Koka upp ynder omrörning tills tärningen är upplöst. Skvätt i vinet, lägg ner fisken och låt gå tills fisken äv genom kokt. Rör om försiktigt.
Jag valde att servera med kokt potatis.
Vi åt även den här salladen:
4 dl kokta, avrunna bönor, valfri sort
1 gul lök, finhackad
1 hackad paprika
4 tomater i bitar
Dressing:
1 dl rapsolja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk chilipulver
1 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk råsocker
2 tsk timjan
2 tsk oregano
1 tsk örtsalt
krossad svartpeppar
1/2 dl vatten
Blanda och låt dra en stund innan servering.