ApelsinBrownies
20-25 bitar
150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hackade hasselnötter
rivet skal från 2 apelsiner (jag tog bara från 1)
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och låt det svalna.
Blanda ägg och socker i en bunke. Slå i det avsvalnade smöret och rivet apelsinskal.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och hackade nötter.
Rör ner detta i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord form med kokos i, ca 30x25 cm.
Grädda i nedre delen av ugn i ca 25 minuter. Låt svalna.
2 msk kakao
60 g smör
3 1/2 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Bred glasyren över hela kakan.
Jag brukar ta
ciseleringsjärnet (ett måste i ett kakbakarkök!) och göra fina kringlor av apelsinskal och dekorera med, men idag hade jag slut på apelsiner efter att ha baka själva kakan så det fick bli kokos istället.