Laxpaj

Laxpaj 
125 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Blanda allt i matberedare till en "klump" och tryck sedan ut den i en pajform.
Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Hacka 1/2 purjolök och lägg i botten på det förgräddade pajskalet.
Lägg i laxskivor, kallrökt el gravad.
Blanda 3 dl mjölk, 3 ägg och krydda med lite salt och peppar.
Häll det över laxen och kör i ugn i 15-20 minuter. Bara så att stanningen "stannar".
Servera med grönsaker och ev lite sås på creme fraiche och sweet chili.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0