Saffranskaka & Tjejmys

2 ägg

1 1/2 dl socker

100 g smält smör

1 1/2 dl fil / gräddfil / kesella

2 påsar saffran

1 tsk kardemumma

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

russin

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, fil, stött saffran och kardemumma.

Blanda och rör ner mjöl och bakpulver.

Smöra, bröa en form och lägg russin i botten(så hamnar de överst på kakan när den vänds).

Grädda nederst i ugn i 175 grader, ca 40 minuter.

Brukar ju baka den här goda Saffranskakan i juletid. Den här gången blev det med mjölkfritt margarin och Soyayoghurt för att den skulle passa alla. Och det var bästa resultatet någonsin. Den blev väldigt saftig. Kan även ha att göra med att jag inte hade i några russin som sägs dra åt sig "fukten". Tro jag det så skrynkliga som dom är;) 
Glögg, pepparkakor, ädeloströra, rullrån, saffranskaka, kaffe och andra kakor....nu kan vi fika tjejer!
Så roligt att träffas alla igen, var länge sen sist. Många skratt å fniss blev det:)
Puss & Kram på er!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0